Obećanja su tu da se krše…

Ili obećanje- ludom radovanje?

Koja je vaša najdraža izreka vezana uz obećanja? Željela sam Vam pisati više i češće, a ponovno sam iznevjerila i sebe i Vas. Morat ću uvesti izazov “2 blog posta tjedno” – njih lakše rješavam.

Danas vam želim pričati o tome koliko ne volin usporedbe s nekim – pogotovo ako nisu realne. Mislim, jasno mi je da se neke stvari mjere u odnosu na prosjek, referentne vrijednosti i sl. I na to jednostavno nemamo utjecaja. Neću vam danas pričati o tome.

Pričat ću vam o onim usporedbama koje sami sebi namećemo – nepotrebno. U svijetu gdje nas svi uspoređuju – nemojmo to raditi sebi. Ne uspoređujmo se s onim što vidimo na internetu jer to ponekad prođe kroz par filtera. Neki ljudi dijele samo ono pozitivno u virtualnom svijetu.

Ja volim realno, volim čitati i o dobrim i o lošim danima…

Isto tako volim i pisati. Pisati o dobrim danima me veseli, a o lošima me čini jačom. Zapamtite, uvijek će postojati netko zgodniji, pametniji, ljepši i uspješniji od nas. Ali, nikada neće postojati netko tko je potpuno isti kao mi. I to je čar života.

Ljudski je uspoređivati se s drugima – najčešće onima za koje misle da su bolji. Ponekad se i zbog utjehe uspoređujemo s nekim kome je lošije kako bi bili zadovoljniji svojom situacijom. Ali, takve stvari nisu zdrave. Govorim Vam to iz iskustva. Najgore što možete sebi napraviti je da se uspoređujete. Nitko od nas nema iste preduvjete, istu prošlost, mogućnosti, želje i još mnogo toga.

Gradimo sreću na svojoj posebnosti. Budimo najbolja verzija sebe, a ne lošija kopija nekog drugog.

Eto, danas toliko od mene. Veselim se pisanju novih tekstova. Toliko toga imam u planu- vrijeme je da ih počnem realizirati. Do čitanja, dragi moji.