Pahulje…

Jučer je padao snijeg. Osim što je sve bilo lijepo, i što auto nismo mogli prepoznati, meni je toplinu u srcu stvorio mir koji nastane kada padnu prve pahulje. Sve nekako uspori.

Ove godine mi taj mir još više paše.

Iako je svijet usporio, kod mene je još uvijek sve ubrzano, u svim poljima života. Toliko je obaveza u danu i opet ih sve ne stižem. Ali, nemojte misliti da vam se jadam ili tužim jer sam sretna da imam sve te obaveze. Sama sam odabrala te obaveze.

Ali, odlučila sam s vama podijeliti nešto što mi je palo napamet. Ovaj advent sam odlučila svaki dan zapisati tri stvari zašto je taj dan bio dobar. I prisilim se čak i u onim lošijim danima da nađem tri pozitivne stvari. Čisto da vam dočaram jedan dan je popis izgledao:

  1. Pekla medenjake
  2. Gledala božićni film
  3. Večerala pizzu

Ništa veliko, ni spektakularno.

Ponekad mislim da je dan loš i onda krenem nabrajati toliko sitnica zašto je dan bio dobar da se baš začudim. Božićno vrijeme je, između svega ostalog, i vrijeme darivanja. Poklonite sebi zadovoljstvo. Zadovoljstvo životom, sitnicama, ljudima oko sebe.

Stalno ističemo kako ljudi trebaju pronaći sreću u sebi. Slažem se s time, ali isto tako je lijepo imati osobe s kojom možeš podijeliti sreću. I nađimo je u malim stvarima.

Advent u Zagrebu 2018.

I – kada kitimo bor?

Ja ovih dana. Treba mi to veselje u stanu. Malo smo i namještaj promijenili i prilagodili stan radu od doma. Radim u božićnom džemperu uz božićne pjesme. Bolje ne može.

Čak i kada ništa ne ide kako bi mi htjeli, kada se ponovo pitamo “Zašto baš meni?” pustimo božićnu pjesmu. I sve će biti bolje.

Neću vam pisati o svemu što ovog Božića neće biti, okrećem se na pozitivu. Barem imamo slike od prijašnjih adventa, a bit će ih i u budućnoti.

Važno je da ćemo biti zajedno sa svojim voljenima- makar preko videopoziva.

Čuvajte se i uživajte u čarima advenstkog vremena i sitnicama.

Do čitanja.