Spasi se – Mona Kasten

Dugoočekivani nastavak serijala Maxton Hall. O prvom sam riječi hvale pisala na https://it-girl-diary.com/blog/mona-kasten-spasi-me/.

Znamo da prvi dio završio s velikim cliffhangerom i tu Spasi se nastavlja.

Stvar je u tome… Kad te vidim, imam osjećaj kao da je sve u mom životu kako treba. Kao da sam napokon stigao kući – znaš, kao da sam tamo gdje bih trebao biti.

Još uvijek šarmantni likovi prolaze kroz proces odrastanja. Pritom se na svoj način nose s gubicima, planovima i svakodnevnim životom.
James me malo nervira, malo mi je neodoljiv i tako u krug.

Ruby pati zbog toga što ju je James povrijedio. Istovremeno mu želi biti podrška jer polazi teško razdoblje.

Ne možeš potisnuti svoje osjećaje samo zato sto on upravo prolazi kroz teško razdoblje. Ponio se kao supčina i mirna srca mu to možeš reći. Ma, što ja to govorim – možeš to reći cijelom svijetu.

Rekla bih da je tempo malo sporiji, ali to ne umanjuje moj dojam jer sam svejedno grabila stranicu za stranicom u potrazi za odgovorima.

Bilo je i par poglavlja sa stajališta drugih likova što je pomoglo shvaćanju cijele priče ekipe iz Maxton Halla. Kraj me ponovno šokirao i malo iznervirao jer sad opet trebam čekati treću knjigu da vidim rasplet. Kod Mone Kasten su mi hrvatski prijevodi jedina mogućnost jer njemački ne govorim, a njene knjige su u originalu pisane na njemačkom.

Nikad mi nije bilo teže pronaći prave riječi kao ovog beskonačno dugog trena. Imam osjećaj kao da sam zaboravio sastavljati smislene rečenice.

Sve u svemu, zadovoljna sam pročitanim. Jedino što me sad muči je pitanje “Kada nam stiže prijevod treće knjige?”


P.S. Krenula sam gledati seriju pa je sve izglednije da i po treći put krenem čitati Spasi me, a nakon nje i ovu ponovno.

Jeste li vi čitali serijal Maxton Hall?