Dubrovnik – Srđ, Lopud i Cavtat (part 3)

Prošlo je već skoro tri mjeseca od našeg putovanja. Ali, kada gledam slike odmah se vratim u te lijepe trenutke. Uživam u svakoj slici jer budi tisuće uspomena. U nadi da ću vama barem dočarati dio te ljepote Dubrovačkog područja nastavljam svoj drugi post. Ako ste propustili prvi dio ili se želite prisjetiti – kliknite na https://it-girl-diary.com/blog/dubrovnik-centar-i-famozne-zidine/

Pa da se bacimo dalje na wanna be- putopis / moj utisak s putovanja. Uzmite kavicu ili čaj i uživajte sljedećih par minuta.

Cavtat

Treći dan smo odlučili izvesti auto s parkinga i onda obići sve ove lokacije koje ne možemo pješke.
Jutro naše avanture smo odlučili provesti u Cavtatu. Nažalost, nismo se okupali na predivnim plažama jer je naš dogovor bio da smo došli u razgledavanje, a da se na Hvaru izležavamo na plaži.

Lipota u Cavtatu

Napravili smo krug po šetnici pokraj obale i uživali u pogledu na čisto more. Malo sam požalila šta nismo ponijeli kupaće ( da budem iskrena).
Ručali smo pizze i nakupovali još suvenira. Nismo se dugo zadržali (par sati samo), ali smo otišli s obećanjem da ćemo se vratiti jednog dana ponovo, na malo duže.
Stvarno je prekrasan mali gradić vrijedan posjeta. Ja sam ga doživjela kao malu oazu u koju dođeš uživati i samo laganini uz kavu i plažu. Ako zanemariš činjenicu da svako malo preleti avion iznad. Još smo mi bili u vrijeme kada ih je manje dolazilo s obzirom na situaciju u svijetu.

Lopud

Dok smo šetali zidinama i starim gradom pitala sam se gdje ti Dubrovčani žive? Stari grad izgleda stvarno nepraktičan za svakodnevni život. Ima previše stepenica… I onda mi je dragi rekao da postoje i drugi kvartovi osim centra. Eh, toliko me ta ljepota starog grada obuzela da sam zaboravila da postoje ostali kvartovi. Neboderi u Dubrovniku? Shopping centar? Postoje. Sakrili su se u gradskoj četvrti Lopud.
Imala sam osjećaj da smo došli u totalno drugi grad. Obavili smo shopping hrane i kozmetike, popili kavicu, prošetali se i krenuli dalje u avanturu.

Srđ i muzej domovinskog rata

Srđ je ona visoka točka koju vidiš kada gledaš iz grada. Vrh s kojeg se pruža prekrasan pogled na Dubrovnik. Vrh koji je u povijesti imao veliki značaj. A o tome ćete više saznati ako se odlučite posjetiti muzej. Tri su načina na koja sam vidjela da se može doći:

  • uspinjačom
  • pješke (za one jakooo avanturistički nastrojene, ne preporučujem jer sam čula da ima puno skala, a vidjela sam da je i strmo)
  • autom.
Pogled sa Srđa

Mi smo odabrali auto jer sam ja nisam bila avanturistički raspoložena taj dan, za razliku od drugih dana kada isto nisam. Fun fact about me. Totalno nisam avanturistički tip. Za mene je najveća avantura ujutro ustati iz kreveta.
Pogled sa Srđa je prekrasan. Doslovno imaš Dubrovnik na dlanu.
Na Srđu je smješten i jako zanimljiv i informativan Muzej Domovinskog rata na čijem vrhu je prekrasni vidikovac. Kako smo mi ratna dica, nama je muzej bio dosta interesantan i stvarno su se dosta potrudili oko kolekcije. U školi nisam bila fan povijesti, ali kad je naša povijest u pitanju uvijek volim znati više.

Lipi pogled na Dubrovnik sa Srđa

Postoji još i kafić na Srđi koji nismo posjetili jer smo bili toliko umorni od cjelodnevnog razgledavanja da smo požurili u apartman. I odmarali uz prekrasan pogled na Dubrovačke zidine. Za još jedan dan avantura.