KEMIJA SRCA – KRYSTAL SUTHERLAND

Izgleda da sam ja ove godine jako uskočila u neobične ljubavne priče.
Ako me pratite na Instagramu, onda znate da od početka godine pričao o Ravenhood duetu i Kate Stewart, ali se još nisam usudila zbrojiti misli i pisati o njoj. Dosta me se dojmila.


Kemija srca.

Ljubav ne treba trajati cijeli život da bi bila stvarna. Kvalitetu ljubavi ne možeš prosuđivati u skladu s tim koliko je dugo trajala.

Knjiga po kojoj je sniman film koji sam imala priliku pogledati prije nego sam uopće shvatila da postoji knjiga.
Pisana je s Henrijevog stajališta i kao takva mi je bila čudna u početku. Ali, kada sam se ufurala u čitanje, nije mi smetalo već mi je baš prijalo.

Priče sa sretnim završetkom samo su priče koje još nisu završene.


Henry je sedamnaestogodišnji dečko koji upoznaje curu Grace koja je došla u završnom razredu srednje škole. I zaljubi se u nju. Kad ovako opišem knjigu sigurno bi pomislili- „Još jedna klišej knjiga.“ Ali, ova knjiga je sve samo ne takva.

Kako se ispostavilo, zauvijek nije trajalo onoliko dugo koliko sam mislila da će trajati.


Grace nosi mušku odjeću, čudno miriše i hoda sa štapom.

Naizgled, cura koja ne mari o sebi, a istina je puno tužnija.

Grace se nosi sa strašnom traumom i pokušava nastaviti dalje. Dođe ti da se zapitaš što to sve ljudi kriju u sebi? Što nas sve to vara po izgledu?
Bez obzira na sve, Henry pada na nju. I Grace ga primjećuje. Kao prijatelja ili nešto više? E za to saznat ćete morati posegnuti za knjigom.
Ovo je knjiga o tome kako se nositi sa životom kada stvari krenu kako niste planirali. Kada vaše zauvijek nije zauvijek, nego kraće. Ovdje nema dobrih i loših likova. Henry i Grace su oboje samo teenageri koji još otkrivaju što znači živjeti.


Knjiga ima humorističnih i poučnih dijelova.

Grace i Henry su jako dobri pisci i kao takvi, vješti su s riječima pa se može povući dosta dobrih izreka iz knjige.


Ovo nije obična ljubavna priča. Ali je ljubavna priča. I kao takva ide na listu knjiga koje bi vam preporučila da pročitate.


Ovo mi je prvi susret s pisanjem Krystal Sutterland, ali svakako ću nastaviti pratiti njen rad.