Opasna ljubav – Colleen Hoover

2021. je godina čitanja,a kod mene je godina PONOVNOG čitanja. Iz tog razloga je u moje ruke došla Opasna ljubav.

Priča je to o Milesu i Tate koji se upuštaju u “vezu bez obaveza” gdje Miles postavlja dva pravila – ne pitaj o prošlosti i ne očekuj budućnost.

Jedna je od onih knjiga koju poželite cijelu iscrtati i označiti trenutke u kojima ste se veselili, plakali ili kada ste htjeli Milesa išamarati, a Tate povikati da zaslužuje bolje.

Ja sam sada na popisu. Ja ne želim biti na popisu. Želim biti plan. Zemljovid. Želim biti na zemljovidu njegove budućnosti. Ali to krši pravilo broj dva.

Colleenino pisanje ili volite, ili ne volite. Nema ono između. Ja je volim jer, po mom mišljenju, ne piše obične, nestvarne ljubavne priče već ih malo oboji tužnim životnim situacijama i time kod čitatelja pobudi šarolike emocije.

Moram Vam priznati da je meni ovo jedna od najdražih knjiga.

Nešto što bi ja izvukla iz ove knjige je da jedna životna nesreća ne znači da u životu neće biti još velikih tragedija. Nitko od nas nije imun na loše stvari i ne postoji neki metar ili brojač loših događaja već je to sve dio života. Ali, isto tako, bez obzira koliko teških stvari doživio i ti ćeš jednog dana ponovno biti sretan. Jer zaslužuješ to.

Ponekad je jednostavno krenuti dalje… jedini način da se krene dalje.

Što bi još izvukla kao poruku iz knjige? Zvučat će “otrcano”, ali ljubav pobjeđuje. Možda ne od prve sekunde, ali na kraju pobijedi. I to obično kada jedna osoba odustane. Pomalo ironično. Ali pobjeđuje, samo treba imati vjere i strpljenja.

Knjigu sam progutala jer mi inače baš paše Colleenin stil pisanja.

Odlazim ne znajući što trebam osjećati. Nije mi obećao ništa više od onog što se upravo dogodilo između nas.

Ako Vas moje poruke iz knjige nisu barem malo zaintrigirale da je uzmete u ruku, ne znam što hoće? Sigurna sam da vas neće ostaviti ravnodušnima. Ako je pročitate, obavezno mi javite dojmove.

Kod nas je knjigu izdala Naklada Neptun i ima 288 stranica. Ali, čita se u jednom dahu, neka vas toliko broj stranica ne prepadne.

Razlika između ružne strane ljubavi i lijepe strane ljubavi jest ta da je lijepa strana ljubavi mnogo lakša. Ona čini da se osjećaš kao da lebdiš. Podiže te. Nosi te. Lijepi dijelovi ljubavi drže te iznad ostatka svijeta.

Ružni dijelovi ljubavi te ne mogu podići.

Ako želite ljubavnu priču koja vas neće ostaviti ravnodušnima i koje ćete se sjećati još godinama nakon čitanja, ovo je ta priča.