Planiranje i maštanje…

Kraj kolovoza je. Planiramo kako uloviti zadnje ljetne zrake sunca.

Nova godina je obično okidač promjena. Ali, mene je nekako i rujan potezao na promjene. Pogotovo dok sam kao školarka nestrpljivo iščekivala početak nove školske godine. Baš one u kojoj ću sve raditi na vrijeme, konačno smršaviti, promijeniti prehranu i biti zadovoljnija.

Već 3 godine nisam studentica, ali sam zadržala tu naviku da u rujnu i na jesen uvijek planiram i maštam o poboljšanjima. Možda zato što volim jesen ili zato što je rujan mjesec prije novog rođendana? Ima li nešto u onoj izreci da nam najviše paše ono godišnje doba u kojem smo se rodili?

I naravno, svake godine uz brata i sama biram nove bilježnice. Kao da onih 20+ koje imam doma nisu dovoljne. I obavezno jedan paket Stabilo kemijski i par novih markera. Nek se nađe.

2020. je bila u najmanju ruku, čudna. Ali ima još 4 mjeseca u kojima možemo napraviti nešto za sebe. Moji planovi su veliki – želim se ostvariti u nekoliko područja u životu. Želim sve one kreativne ideje konačno provesti u stvarnost. Želim dovesti reda u svoj život i svaki dan se barem jednoj stvari posvetiti. Na kraju tjedna želim podvući crtu i biti sretna da sam taj tjedan učinila nekoliko stvari s popisa i uživala u tome.

U rujnu nam kreće gradnja temelja kuće. Koliko god se veselila tome, malo me hvata strah. Hoće li sve ispasti kako smo isplanirali? Znam da neće, jer to tako u životu ide. Pripremam se na to. Samo se nadam da ću iduće godine jesenske planove raditi u svojoj kući dok budem sjedila na otoku, onom kuhinjskom.

Izgled kuće smo već odabrali i to je konačno – ali hoćemo li pogriješiti s namještajem? Hoće li moja radna soba imati dovoljno mjesta za sve police s knjigama i ormariće koje želim tamo? Trebam li neke knjige pokloniti ili prodati? Trebam li prestati kupovati nove bilježnice i školski pribor?

Kako bi moj dragi rekao – “Dobro da si se na vrijeme krenula brinuti oko svega toga.” Ponekad je jednostavno tako. Naš mozak krene previše razmišljati i ode sve ukrivo. Kao da se ne može ispraviti ako nešto nije kako smo mislili. Planove treba prilagoditi. A namještaj dobro izmjeriti prije kupovanja.

Ja odoh maštati. Koji su vaši planovi za jesen?