Image by Jess Bailey from Pixabay

Ako ne ide po planu, prilagodi ga…

Dobro jutro svima. Ima li išta lipše nego započeti dan pisanjem bloga? Dok Vam ovo pišem pijem kavu, sjedim u kućnom ogrtaču i 7:01 je. Vani je baš hladno, nekako imam osjećaj da ova jesen malo grize.

Obećala sam Vam javiti svoj napredak. Pisala sam skoro svaki dan, a s učenjem sam ipak malo zabušavala. Napravila sam stvarno najviše koliko sam mogla, ali su upale neke obaveze. Sve u svemu, sretna sam napretkom. Možda nije velik koliko sam planirala da bude, al je ipak napredak.

Ponekad svoje planove treba prilagoditi situaciji i to je ok.

U istom tonu nastavljam i ovaj tjedan. Samo sam ovaj tjedan uvela ranije buđenje pa ću te prve trenutke pokušati iskoristiti za sebe.

Malo manje od dva tjedna je prije mog 29. rođendana. Da mi je netko prije 15 godina dva tjedna prije mog 14. rođendana rekao da će mi za 15 godina život izgledati ovako ne bi vjerovala.

Točno se i sjećam kako sam svoj 14. rođendan proslavilo i tko mi je sve došao. S nekima od tih ljudi sam i danas dobra, a s nekima se čujem povremeno. Život se dogodio…

Da je netko toj maloj djevojčici koja je bila u 8. razredu rekao da će za 15 godina biti žena koja je iskusila najgore i najtužnije trenutke svoga života.

Daj joj je netko rekao da će završiti pet godina faksa i da će naći posao u jednoj od prestižnih firmi – mislim da mi ne bi povjerovala. Da će naći čovjeka svog života i da će graditi svoju kuću…. Kada bi joj još na to rekao da će svoj 29. rođendan dočekati bez bake i mame, na to bi još više nasmijala i rekla toj osobi da priča gluposti.

Kako stvari stoje, ove godine neću slaviti rođendan zbog epidemiološke situacije. Ove godine mi rođendan baš teško pada jer još jedna osoba nije tu. Zatrpala sam se poslom i obavezama pa nisam stigla pisati i razmišljati o njima. Ali to ne znači da mi ne fale.

Pozdravljam Vas i želim Vam produktivni ponedjeljak i tjedan. I najavljujem treći dio dojmova iz Dubrovnika. Stiže ovih dana.

A ako ste propustili prva dva:

I sada kada sam vam ovo podijelila sam skužila da je ista naslovna slika na oba posta – sasvim slučajno.

Pozdrav dragi moji! Do čitanja 🙂